ML-III Lab in het VU O2 Gebouw

ML-III lab in VU O2 gebouw geopend!

Op 5 juli zijn in het Amsterdamse O2 Labgebouw de laboratoria voor onderzoek naar pathogene micro-organismen, waaronder tuberculose, geopend. Het ML-III Lab is een campusbrede voorziening waar wetenschappers onder meer gaan werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie antibiotica om resistentie bacteriën te bestrijden. Het lab bestaat uit drie laboratoria van beheersingsniveau III, zodat er parallel aan verschillende onderzoekslijnen gewerkt kan worden. De VU beschikte al over een klein ML-III lab in de Medische Faculiteit, maar de nieuwe faciliteit in het O2 is beter uitgerust en voldoet aan de huidige normen voor en niveau III-lab. De werkbanken zijn geleverd door de firma Kojair Tech Oy uit Finland. De XtraLine werkbanken van Kojair voldeden perfect aan de strenge eisen welke het VU voor de ruimten stelde.

Levering, installatie en validatie is uitgevoerd door Bronson haar eigen service dienst conform de geldende normeringen. (EN-12469 / DIN12980). Na validatie is een uitgebreide en overzichtelijke rapportage verzonden naar de gebruikers waarin alle resultaten zijn opgenomen.

ML-III

Microbiologische veiligheidskabinetten van Kojair bieden in het ML-III Lab medewerkers de vereiste bescherming tegen het werken met (levens)
gevaarlijke micro-organismen. (Foto: VUmc, Hettema)

Bron: Labinsights.