Bronson Atmosphere stoven

Bronson Atmosphere laboratorium stoven
Type: Atmosphere line

Bronson Atmosphere laboratorium stoven kenmerken zich door de professionele, robuuste uitstraling en multifunctionaliteit. Hierdoor zijn ze breed inzetbaar voor diverse applicaties op uw laboratorium of productieomgeving. De Atmosphere line heeft een temperatuurbereik van -25°C tot +60°C. De Bronson atmosphere lijn garandeerd een zeer stabiele temperatuur in plaats en tijd gemeten in de stoof. Mocht u naast temperatuur ook controle willen hebben over de relatieve vochtigheid dan kunt u onze klimaatkasten bekijken. Indien u naast de temperatuur en RV ook verlichting wenst dan kunt u kijken naar onze Bronson Climate kasten.

Materiaal:

De buitenzijde is opgebouwd uit een stalen wit gemoffelde of nikkelvrije Roest Vast Stalen romp met daarin een nikkelvrije RVS binnenkast. De binnenkast is voor extra stevigheid verrijkt met titanium en andere sterke metalen. In de stalen wit gemoffelde (of RVS) deur is over de volledige hoogte een functionele handgreep verwerkt. Standaard is de kast tevens voorzien van 4 RVS stelpoten en 4, tegen kantelen beveiligde, geplastificeerde draadroosters. Desgewenst kunnen de stoven uitgevoerd worden met een wiel-set om het verplaatsen, voor bijvoorbeeld schoonmaken, te vergemakkelijken. Door de gebruikte stellijsten in de stoven kan men het interieur vrij indelen over de gehele geleider met tussenstappen van 5 centimeter. Naast draadroosters kan men in de Bronson stoven ook kiezen voor RVS plateaus of verschillende lade systemen.

Bronson stoven

Stoven voorzien van “ILS” Luchtcirculatie:

De Bronson broedstoven zijn voorzien van een uniek Inwendig Luchtcirculatie Systeem (ILS). Dit bestaat uit een druk-achterwand en een aanzuigplafond. Daarnaast wordt deze drukwand voorzien van speciale luchtuitlaatsleuven Dit zorgt ervoor dat er een goede homogene en directe luchtcirculatie over de draadroosters en/of plateaus ontstaat. Door de directe luchtcirculatie over elk plateau zal de temperatuurnauwkeurigheid hoog zijn en zich snel herstellen na het openen en sluiten van de deur. De Bronson broedstoven kunnen voorzien worden van doorvoeren voor bijvoorbeeld een PT-100 ten behoeve van een externe alarmering, ook kunnen de broedstoven voorzien worden van een potentiaal vrij contact.

Laboratorium stoven

Temperatuurnauwkeurigheid:

Dankzij het unieke Inwendige Luchtcirculatie Systeem (ILS) kunnen wij een zeer gelijkmatige temperatuurverdeling en temperatuurherstelperiode na het openen van de deur garanderen. Men kan de temperatuur instelbaar per 0,1°C . De temperatuurnauwkeurigheid voor broed en koelbroedstoven is  0,5°C. Voor koel en vries stoven is dit respectievelijk ± 1°C en ± 2°C. Voor alle varianten geldt dat dit in plaats en tijd gemeten is vanaf het setpunt.

 

stoven