6 Grote “walk-in” plantengroei kamers voor Uni Münster

Plantengroei kamers voor Westfälische Wilhelms-Universität Münster

Vorig jaar heeft Bronson een grote tender gewonnen voor het bouwen van 6  “Walk in” Plantengroei kamers in Duitsland.  Na maanden van voorbereiding in nauwe samenwerking met de BLB (Bau- und Liegenschaftsbetrieb) konden we vorige week (eindelijk) samen met onze zuster firma op dit gebied, Bronson Climate B.V., beginnen met de start van de technische installatie. De BLB is een Duitse organisatie die het merendeel van de overheidsgebouwen in het bezit heeft en beheerd. BLB is dan ook nauw betrokken geweest bij de keuzes die gemaakt zijn in o.a. ontwerp en materiaal keuze.

De kamers worden gebouwd op de campus van de Universiteit van Münster in een relatief kleine ruimte in de kelder van een pand die onder monumenten zorg valt.  Het was dus een behoorlijke uitdaging om elke vierkante meter nuttig te gebruiken. Dit het lieft zonder hak en breekwerk waardoor we in de problemen konden komen met monumentenzorg.

Door de nauwe betrokkenheid van de BLB in de voorbereidingsfase is niets aan het toeval is overgelaten. Derhalve verwachten we een voortvarende bouw waarbij de deadline van oplevering streng door de BLB bewaakt zal worden.

Plantengroei kamers

Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via 0418-760 300 of info@bronson.nl